Historie

Ons bedrijf bestaat sinds 1996, toen we tijdens de HAS opleiding ‘hobbymatig’ begonnen met het telen van zonnebloemen op vader’s land. Vanwege de uitmuntende kwaliteit destijds konden we op de bloemenveiling goede prijzen realiseren en bleek deze teelt een goed renderende teelt. Na het afronden van de opleiding besloten we dan ook om verder te investeren in benodigde werktuigen en in 2004 bouwden we een hal van zo’n 800m2 met benodigde faciliteiten.

Vanwege het relatief korte oogstseizoen van zonnebloemen startten we in 2009 een proefproject in Portugal om hier de teelt te kunnen vervroegen. Dit bleek haalbaar en hebben we drie jaren gedaan, echter vanwege diverse praktische redenen hebben we besloten hiermee te stoppen en de teelt in Nederland verder uit te breiden.

De laatste jaren staan de prijzen erg onder druk en is de rentabiliteit van de zonnebloementeelt sterk gedaald. Ook vanwege het zware en onregelmatige werk willen we nu de omvang van deze teelt afbouwen en er andere teelten bij gaan doen.